Який сир їдять з медом?
Ідея змішувати різні контрастні смаки - нова і дуже популярна в даний час.
Самим ідеальним варіантом для медової солодощі (акацієвий мед) є козячий сир Фета.
Решта поєднань залишаються на смак і перевагу кожного. Шляхом проб і помилок кулінари склали список кращих комбінацій смаків двох інгредієнтів.
Найвдаліші тандеми:
- - вершково-сирні сорти сиру з м'якою текстурою - моцарелла, Фета, рикотта, адигейський, а також сири з білою пліснявою - брі, камамбер, ідеально підходять до квіткових, солодких сортів меду;
- - маскарпоне сумісний з будь-яким видом солодкого продукту, але з лавандовим він особливо смачний;
- - мед з насиченим і яскравим запахом і смаком (конюшини, люцерни, коріандровий, цитрусовий і інші) поєднується з солоними сирами, наприклад, сортами з блакитною пліснявою;
- - тверді сорти по типу Пармезан, Чеддер, Грюйєр підходять до гречаний меду, у якого післясмак з легкою гіркуватістю, а швейцарські та голландські - до каштанового і липового;
- - навіть копчений сир дуже смачно їсти з медом.
Мисливці за смаками рекомендують також подавати до блакитного сиру темний виноград, а до м'якої рікотти - грушу.
До сирів твердої консистенції, по типу голландського або швейцарського, підійдуть нарізані ананаси, яблука, айва, ківі і розсип вишні.
Доповнить і посилить смак сирної тарілки з медом жменя волоських, кедрових або мигдальних горіхів.
Сир з медом і горіхами відмінно підійде для ситного перекусу під час урочистостей.
Французи також готують запечений камамбер з медом і волоськими горіхами.
Якщо ви готуєте смажений адигейський сир в паніровці, за хвилину до завершення готування, влийте на сковороду ложку меду і обережно перемішайте. Такий сир ідеально підходить до напівсолодкому червоного вина.
Не варто боятися експериментувати з відкриттям нового, адже варіантів, як поєднувати сир з медом, ще дуже багато!